Informació i Mocions per a ajuntaments

A continuació, en aquesta secció els ajuntaments interessats, en impulsar mesures per a la reducció i millora del reciclatge dels residus urbans, podran trobar diverses informacions i mocions.

VOS INFORMAM QUE LA PLATAFORMA S'OFEREIX A FER UNA PRESENTACIÓ DE DIFERENTS INICIATIVES AL AJUNTAMENTS INTERESSATS. +INFO (descarrega't document)


Aprofitant que enguany es realitzarà la transposició de la Directiva Marc de Residus, la Plataforma per a la Reducció de Residus a Mallorca vol impulsar un model de gestió d'envasos que s'ha implantat amb èxit a alguns països europeus: els Sistemes de Dipòsit, Devolució i Retorn (SDDR). Els productes envasats cobren una quantitat (dipòsit) al seus clients i acceptaran la seva devolució quan retornin l’envàs. Aquest sistema funciona amb èxit a països com Alemanya o Noruega i permet recuperar més del 95% dels envasos posats al mercat (mentre que aquí aquesta xifra no arriba ni al 30%).

Els municipis es manifesten descontents amb el sobre cost que han d'assumir per a la gestió dels residus d'envasos (llaunes, plàstics, brics... que acaben als carrers, platges o en contenidors de rebuig) i estan a favor de la implantació de Sistemes de Dipòsit Devolució i Retorn.

 

Per aquest motiu, i a través de l'aprovació en el plenari municipal, demanem al Consell de Mallorca i al Govern Balear que elaborin estudis de viabilitat d'aquesta proposta i que es decideixin a incloure la implantació de SDDR en la nova llei de residus que s'està elaborant.

Cada dia són més els municipis que es sumen a la nostra proposta (Inca, Calvià, Capdepera, Manacor pendent de plenari, Bunyola pendent de plenari)

Campanya sobre els SDDR

Dossier Què és un SDDR?

Moció de suport al SDDR