dilluns, 8 d’agost del 2011

Clar i concís... indiscutible.

Avantatges del Sistema de Dipòsit d'envasos

Els avantatges són molts i variats, per això cada vegada més països que han provat altres sistemes estan apostant pel SDDR. Encara que en principi pugui semblar complex, és tan senzill com donar valor a alguna cosa que en té perquè no es converteixi en un residu pel camí.

Entre els avantatges més importants podem assenyalar els següents:

1. Els envasos buits es converteixen en matèria primera, no es barregen amb altres productes i arriben al reciclador en les millors condicions per al seu aprofitament.

2. Menys escombraries als carrers. Aquí també guanyem tots, les platges, carrers, el camp estan actualment plenes d'escombraries, i la major part són envasos de begudes (llaunes, ampolles de plàstic, brics ...). Amb el SDDR aquests envasos tenen un valor, i si els seus amos els llencen, sempre hi haurà algú a qui li interessa recollir-les i recuperar aquest incentiu.

3. Sistema transparent. El flux d'envasos i dipòsits està perfectament controlat per l'operador i per les administracions responsables.

4. Estalvi municipal. Disminuiria la quantitat de residus d'envasos que van parar a abocadors i incineradores, el cost l'assumeixen actualment els ajuntaments. A més, en haver menys escombraries als carrers, a les papereres i voltants, el servei municipal de neteja -que és un gran cost per als ajuntaments- pot reduir-se, amb l'estalvi corresponent. Els diners podrien invertir-se en serveis realment necessaris.

5. Consciència ciutadana. El SDDR fa participar activament els ciutadans en la gestió dels seus residus, la gent percep el que consumeix i el valor de la matèria que moltes vegades es tirava sense més. També percep que el seu esforç val la pena, en veu el resultat.

6. Generador d'ocupació estable i de qualitat. Els SDDR s'han mostrat com a creadors d'ocupació verd a causa de la qualitat i quantitat de matèria que es recupera, a l'eficàcia del sistema i l'àmplia participació de la ciutadania.

7. Menys emissions de CO2. Amb els SDDR reduïm emissions de CO2 per dos bandes: d'una, recollir i gestionar els residus que abans es llençaven i acabaven en abocadors, incineradores o al carrer produien emissions contaminants. De l'altra, produir els recursos naturals que es desaprofiten també implica majors emissions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada