dilluns, 18 de juliol del 2011

Ben aviat a Mallorca s'iniciarà la campanya "Retornar per al futur", prepara't!

Comença a preparar els teus envasos, et donarem 5 cèntims per cada envàs que ens duguis!

En què consisteix la campanya?

Durant 10 dies del mes d'agost, 5 dies a Palma i 5 dies a Capdepera, trobaràs una furgoneta amb una màquina de dipòsit d’envasos. Si duus els teus envasos de beguda (llaunes i botelles de plàstic de fins a 2 litres) i els poses a la màquina, et donarem 5 cèntims d'euro per cadascun, que també podràs donar a la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments (FESBAL).

Així, podràs conèixer de primera mà, com funciona el Sistema de Dipòsit, Devolució i Retorn d'Envasos (l'SDDR) i quins beneficis ambientals suposa - com es compacten els envasos de manera separada, la disminució de la brutícia en els carrers i l'augment dels envasos reutilitzables - amb una experiència demostrativa que simularà el funcionament real d'aquest tipus de recollida que funciona ja a molts països del nord d'Europa i amb el que s’aconsegueixen índexs de recuperació i reciclatge d'envasos de més del 90%.

Els ciutadans que vulguin participar podran ens trobaran:

  • del 17 al 21 d'agost al passeig de Ciutat Jardí a l’alçada del carrer Illa de Malta de Palma de 9.30h a 15.00h
  • del 22 al 26 d'agost a la plaça de la Constitució de Capdepera de les 17:30h fins a les 23:00h


    T'anirem informant!

2 comentaris:

  1. Boníssima la iniciativa, però la furgo a Ciutat Jardí no és massa visible, no? Hi ha molts turistes, que no seran els que després es dediquin a reutilitzar els envasos, i és molt residencial (em refereixo que hi ha molta menys densitat de gent que a aqualsevol barri de Ciutat)... Propso fer més dies a diferents barris!!!

    ResponElimina
  2. Hola Laura! bona observació.. el cert és que un dels motius pels que vam triar Ciutat Jardí és perquè està a la platja, i com bé saps, el mar i les platges és un dels llocs on l'acumulació d'envasos és més visible i problemàtica.

    Fer-ho en un lloc cèntric de la ciutat seria una bona opció però és complicat per temes logístics..

    ResponElimina